Foto: Luda kuhinja
The Red Apple pub - restoran Crvena jabuka restoran Prečko Ulica krste odaka 10, 10000 Zagreb
Gdje smo bili

The Red Apple Pub skrivena oaza za ukusnu klopu

Zašto je The Red Apple Pub skrivena oaza?

Sigurno ste dosta puta, ako živite u zapadnom dijelu Zagreba, prošli Petrovaradinskom ulicom. Da, to je ulica u kojoj je restoran Stari kotač. Ako idete od Horvaćanske ceste i nakon Starog kotača skrenete desno pa na kraju ulice lijevo, izađete pred ovu divnu mirnu oazu nazvanu The Red Apple Pub ( ili Restoran Crvena jabuka , smješten u ulici Ulica Krste Odaka 10, Zagreb, Prečko).

Iako je u samoj ulici dosta velika gužva za parking, za goste je pripremljen vlastiti gdje može stati cca 15 auta, a stalo bi i 20 da nisu svi vozači kao ja. Jedna super stvar su i drvene klupice ispred puba na koje možete sjesti i gledati što rade susjedi (ako imate viška vremena).

Podrži nas

The Red Apple pub - Crvena jabuka restoran Prečko Šank The Red Apple pub - Crvena jabuka restoran Prečko Šank The Red Apple pub - Crvena jabuka restoran Prečko

Interijer kakav se rijetko viđa, a po uzoru je na otočke pubove

Uđemo Toni i ja i već nakon prvih vrata nađemo se u međuprostoru (predsoblju što bi neki rekli) otvaramo druga vrata, a ispred nas šank te oko njega mreža prolaza koji vode u male sale, mjesta u koja se možete zavući bez da vas ometa mnogo ljudi.

Navedene sale bih stavio u kategoriju “rijetko viđeno” zbog detalja (slika, fotografija, plakata (osobito ističem kralja Elvisa), satova, mini modela motocikala i još koječega. Tako nešto možete pronaći samo u otočnim pubovima.

The Red Apple pub - Crvena jabuka restoran Prečko

Ponuda hrane

Istražujući pub putem interneta, za oko mi je zapela fotografija Slavonske pizze punjene pravim kulenom, te sam kod naručivanja klope odlučio provjeriti je li to istina ili je to zbog fotografiranja.
Dolazi pizza i ostajem iznenađen viđenim. Pravi kulen i svježe zelene čili papričice koje stvaraju odličan kontrast i daju pizzi određenu dozu svježine. Milina za oko.
Tijesto je super, nije žilavo već ukusno i prhko, a sa ovim čilijima medium ljuto. Ukupan dojam je ocjena pet i svakako za preporuku ako se nađete jednom ovdje.

Podrži nas

Ostala jela koja izdvajam su: tjestenine čije se cijene kreću od 50kn – 69kn za koje možete dobiti pljukance u umaku od Crnog Tartufa i listićima sira Grana Padano, zatim roštilj na drveni ugljen gdje se sve servira na lava kamenoj ploči koja održava temperaturu mesa, a od ponude svakako izdvajam “The king of Chewap” (250 grama mljevene junetine punjeno sa kajmakom i sirom) za 49kn. Ostatak ponude hrane možete pronaći na njihovom webu.

Danas u moru burgera kojih ima svakim danom sve više, Toni je odlučio probati hamburger “The red apple style” koji košta 55kn. U njega ide 250 gramska juneća pljeskavica, povrće, prženi krumpirići i hamby sauce.
Njegova ocjena je prolazna, pristojne veličine i nakon ovog burgera sigurno nećete biti gladni.

Craft ili Kraft

Osim standardne ponude pića, koju možete pronaći u većini UO (a tu mislim na žestice, sokove) pub se ne ističe previše. Ali kad je pivo u pitanju, tu se da nešto ispričati, jer kakav bi to pub bio da nema poštenog piva.
Odmah po dolasku u ponudi piva primjetili smo kako imaju ugovor sa Zagrebačkom pivovarom, jer je ponuđena njihova cijelokupna ponuda. Na upit imaju li možda Grif (jer ga do sada još nisam probao), rekli su mi da im je baš danas instaliran točionik i da bi ga uskoro trebali imati u ponudi kao NE IPA-u i Pilsner.

 

U ponudi me iznenadilo i to da sam uz Paulanera, Žuju, Staropramene… pronašao nešto sa domaće craft scene. San Servolo iz Buja sa svojim pivima i Zmajska pivovara sa svojim Pale ale-om i Porterom. Imaju još tu i Leffe blonde, Leffe Negro, a svi su po cijeni od 25kn dok je San Servolo 27kn. Također možete popiti i Augustinera za 31kn.
Ono što me malo nasmijalo je to što je uz pivo Red Baron (prvo Hrvatsko pilotsko pivo koje proizvodi Air Craft brewery ili kako čujem su proizvodili, jer je navodno umirovljeno) pisalo da ga proizvodi Zmajska pivovara.

Usluga i čistoća

Gore sam se raspisao pa ću ovdje biti kratak jer sam stvarno bio vrlo zadovoljan viđenim. U lokal smo došli ubrzo nakon ručka/gableca, a dočekao nas je uredan i čist. Stolovi uredni i složeni.
Na ulasku uljudan Dobar dan od  ljubazne konobarice koja nas je odmah odvela do mjesta gdje ćemo sjediti. Kuhari, koje sam vidio u prolazu, bili su uredni i sa kapama na glavi. Stvarno nemam što drugo dodati.

Izašli smo zadovoljni viđenim, a u prilogu niže pogledajte kako smo ih ocijenili. Ispod naše ocjene, ocijenite i vi The Red Apple Pub.

Prvi Dojam
Konobar (Urednost)
Ponuda Pića
Ponuda Hrane
Izgled i Okus Hrane
Brzina usluge
Cijena
Ljubaznost
Ponuda Craft Piva
Prosjek
 

A sad vi dajte ocjenu za The Red Apple Pub

Prvi Dojam
17
Konobar (Urednost)
19
Ponuda Pića
21
Ponuda Hrane
19
Izgled i Okus Hrane
18
Brzina usluge
18
Cijena
19
Ljubaznost
19
Ponuda Craft Piva
21
Prosjek
  Učitavanje, molimo pričekajte yasr-loader

Karlo
Tko je Karlo? Pa on je osoba kojoj, kada sjedne u vaš lokal niti jedan detalj ne promakne i kao takav on je izvrsna osoba da ocjeni vaš lokal.

A da nešto komentiraš?