Teleći ramsteak sa umakom od narandže - Ideja za božićni stol
Što kuhati

Teleći ramsteak sa umakom od narandže

Teleći ramsteak sa umakom od narandže mi zvuči kao odlična ideja za Božićni stol pa sam odlučio napisati recept. Sama teletina je ukusno i sočno meso te je izvrsno jelo za Božićni ručak.

Ispiši recept
Teleći ramsteak sa umakom od narandže - Ideja za božićni stol
Približava nam se Božić i treba polako razmišljati što raditi za jelo. Sočna teletina svakako dolazi u obzir, a pogotovo u kombinaciji sa umakom od narandže.
Course Glavno jelo
Prep Time 45 minuta
Cook Time 2.5 sata
Servings
osobe
Ingredients
Umak
Course Glavno jelo
Prep Time 45 minuta
Cook Time 2.5 sata
Servings
osobe
Ingredients
Umak
Instructions
  1. Svježe drobljeni papar pomješajte sa soli te umješajete senf. Količinu papra i soli procjenite sami, ovisno o količini mesa. Pripremljeni umak premažite po teletini.
  2. Ugrijte veću tavu ili lonac kako bi cijeli komad mesa stao u nju. Na vruće ulje bacite teletinu na onu stranu na kojoj ste premazali umak da se zapeče. Isto tako zapecite sa svih strana.
  3. U ugrijanu pećnicu na 160 °C stavite prepečenu teletinu koju prije toga polijte sa maslinovim uljem te ubacite vino. Pokrijte folijom i pustite da se peče 1,5 sat. Vrlo je bitno da ne okrećete meso previše kako vam ne bi pala padne od papra i senfa. Nakon 1,5 sata skinite foliju i podignite temperaturu na 190 °C idućih pola sata, te zadnjih pola sata podignite na 220 °C kako bi se stvorila lijepa korica na mesu. Po potrebi možete podlijevati sa temeljcem ili malo vode.
Priprema Umaka
  1. Kada je meso gotovo višak tekućine odvojite i pustite meso da odleži. Nasjeckani luk sitno propržite do zlatne boje, podlijte ga sa bijelim vinomdodajte sok od narandže, cimet, i višak tekućine koji vam je ostao od pečenja, te sve prokuhajte
  2. Kada je zakipilo sve stavite u blender i samljite kako bi dobili umak, kojeg vratite na vatru te reducirate ukuhuhavanjem do željene gustoće. Također ga začinite sa paprom i soli poželji. Kako bi dobili jači okus narandže možete više soka.
  3. Umak poslužite u zdjelici sa strane te si ga prelijte u tanjuru po mesu. Dobar tek!
Karlo
Tko je Karlo? Pa on je osoba kojoj, kada sjedne u vaš lokal niti jedan detalj ne promakne i kao takav on je izvrsna osoba da ocjeni vaš lokal.

A da nešto komentiraš?