Foto: Luda kuhinja
Svinjska rebrica, sporo pečena svinjska rebrica
Što kuhati

Svinjska rebrica koja će vas očarati

Svinjska rebrica koja se tope u ustima

Kad netko kaže “Ribs” to tako seksi zvuči, zar ne?
Ovaj recept za svinjska rebrica koja baš to i jesu, natjerati će one koji ih ne vole da ih obožavaju.

Recept je vrlo jednostavan samo se malo trebate poigrati sa začinima.

Podrži nas
Ispiši recept
Svinjska rebrica koja će vas očarati
Course Glavno jelo
Prep Time 10 minuta
Cook Time 120 minuta
Servings
osobe
Ingredients
Sastojci
Sastojci za umak kojim ćemo premazati rebrica
Course Glavno jelo
Prep Time 10 minuta
Cook Time 120 minuta
Servings
osobe
Ingredients
Sastojci
Sastojci za umak kojim ćemo premazati rebrica
Instructions
Pečenje rebrica
  1. Rebra izrežite na porcije i veličinu koju želite. Sol, papar, crvenu papriku, češnjak i smeđi šećer izmješajte u jednoj zdjelici te njima začinite rebra. Začina stavite po vlastitoj želji, ali moja preporuka za rebra je da budu malo začinjenija.
  2. Za svaku porciju ili komad rebara odrežite komad aluminijske folije te rebra umotajte u istu. Prije umotavanja u svaku foliju rasporedite vino, kako bi se rebrica mogla lijepo pariti dok se peku. Također preporuka je da stavite u duplu aluminijsku foliju jer sok zna curiti za vrijeme pečenja i dimiti.
  3. Stavite sve u pleh i pecite u pećnici na 200 stupnjeva 1 sat i 45 min.
Umak za premaz
  1. Dok se rebrica peku, glavicu luka sitno narezanu bacite na zagrijano maslinovo ulje i pržite dok ne po žuti. Po potrebi podlijte sa malo vode.
  2. Kad je luk gotov ubacite kečap, sweet chili i začine po potrebi, te sve još jednom prokuhajte uz stalno mješanje. Sweet chili bi vam trebao dati određenu dozu slatkoće umaka, ali također možete dodati šećera ili meda ako volite slađe.
  3. Kad su rebra gotova, trebala bi biti mekana kao čokolada otopljena na suncu. Izvadite ih iz folije složite na tanjur, te sa pripremljenim umakom premažite sa svih strana. Poslužite uz nekakve pržene krompiriće. E sad sam gladan, dobar tek.
Recipe Notes

Pečena rebra možete i ohladiti te ih ponijeti sutra dan na roštilj sa ekipom. Bacite ih na roštilj da se malo zapeku i uhvate miris dima, premažete umakom i očarate ekipu.

Karlo
Tko je Karlo? Pa on je osoba kojoj, kada sjedne u vaš lokal niti jedan detalj ne promakne i kao takav on je izvrsna osoba da ocjeni vaš lokal.

A da nešto komentiraš?