Grah Varivo sa kobasicama špekom
Što kuhati

Grah Varivo sa kobasicama i špekom

Ispiši recept
Grah Varivo sa kobasicama i špekom
Svi mi volimo ponekad "ubiti" se u grahu pa evo jednog mog jednostavnog recepta.
Course Glavno jelo
Prep Time 20 minuta
Cook Time 120 minuta
Servings
osoba
Ingredients
Začini
Course Glavno jelo
Prep Time 20 minuta
Cook Time 120 minuta
Servings
osoba
Ingredients
Začini
Instructions
  1. Namočite grah dan prije.
  2. Prokuhajte grah u vodi 10 min. Neki ga kuhaju duže, ja to ne radim jer ne želim isprati ono najbolje iz graha. Procjedite ga.
  3. U isti lonac otopite 1 žlicu masti te na istu ubacite sitno nasjeckani luk. Kad luk zarumeni, ubacite Jeger na kolutiće, i špek narezan na kocke te kratko popržite sa lukom. Na to ubacite grah, dodajte vode i neka se kuha. Možete dodati i malo začina odmah te rajčicu od pirea. Kada grah omekani, probajte okus te po želji još začinite. Svakako dok kuha podlijevajte sa vodom onoliko koliko je ispari 😀
  4. Kad ste dobili okus i grah je mekan vrijeme je za zapršku. Meni grah nije grah bez zaprške i to moram napraviti bez obavezno. Ako imam, ja zapršku radim na svinjskoj masti te u nju dodam ostatak brašna (3 žlice) kad se mast dobro ugrije, te pržim brašno par minuta do žute boje. Zatim sve izlijem u grah i kuham 10 min uz mješanje da ne zagori.
Recipe Notes

Dobar tek! Također pogledajte još naših recepata.

Karlo
Tko je Karlo? Pa on je osoba kojoj, kada sjedne u vaš lokal niti jedan detalj ne promakne i kao takav on je izvrsna osoba da ocjeni vaš lokal.

A da nešto komentiraš?