Foto: Karlo
Bolognese krumpir sa teletinom i chedarom
Što kuhati

Bolognese krumpir sa teletinom i chedarom

Bolognese krumpir sa teletinom i chedarom

Isprobali smo nešto novo, napunili smo krumpir sa teletinom bolognese. Telatina je sama po sebi vrhunsko meso i krumpiru je dala savršen štih.

Ispiši recept
Bolognese krumpir sa teletinom i chedarom
Course Glavno jelo
Prep Time 20 minuta
Cook Time 70 minuta
Servings
osobe
Ingredients
Course Glavno jelo
Prep Time 20 minuta
Cook Time 70 minuta
Servings
osobe
Ingredients
Instructions
 1. Dobro operite krumpir i stavite ga u pećnicu u ljusci, peći na 180 stupnjeva. Prije pečenja ga zarežite na šnite od pola cm debljine, ali ne do kraja nego mora ostati spojen u donjem dijelu. Posolite ga. Krumpir se peče jedan sat.
  Dobro operite krumpir i stavite ga u pećnicu u ljusci, peći na 180 stupnjeva. Prije pečenja ga zarežite na šnite od pola cm debljine, ali ne do kraja nego mora ostati spojen u donjem dijelu. Posolite ga. Krumpir se peče jedan sat.
 2. Dok se krumpir peče, na što sitnije kockice narežite luk, iskošite peršin, a teletinu narežite nožem što sitnije možete, tako da budu komadići mesa. U polpu umješajte malo soli, papra, maslinovog ulja i bosiljak.
  Dok se krumpir peče, na što sitnije kockice narežite luk, iskošite peršin, a teletinu narežite nožem što sitnije možete, tako da budu komadići mesa. 
U polpu umješajte malo soli, papra, maslinovog ulja i bosiljak.
 3. Kad ste sve pripremili, propržite luk na maslinovom ulju do zlatno žute boje, na to ubacite teletinu i pecite bez podljevanja vodom uz konstantno mješanje. Nakon desetak minuta ulijte pripremljenu polpu i kuhajte dok se tekućina ne reducira i bude prilično gusta. Maknite sa vatre.
  Kad ste sve pripremili, propržite luk na maslinovom ulju do zlatno žute boje, na to ubacite teletinu i pecite bez podljevanja vodom uz konstantno mješanje. Nakon desetak minuta ulijte pripremljenu polpu i kuhajte dok se tekućina ne reducira i bude prilično gusta. Maknite sa vatre.
 4. Kad je krumpir gotov u svaki zarezani dio krumpira stavite manji listić chedara. Kad ste napunili svaki dio, žlicom na vrh svakog krumpira stavite pripremljenu teletinu. Teletina mora biti gusta kako nebi padala dolje sa krumpira. Pospite peršinom i na svaki krumpir preko mesa stavite list chedara.
  Kad je krumpir gotov u svaki zarezani dio krumpira stavite manji listić chedara.
Kad ste napunili svaki dio, žlicom na vrh svakog krumpira stavite pripremljenu teletinu. Teletina mora biti gusta kako nebi padala dolje sa krumpira. Pospite peršinom i na svaki krumpir preko mesa stavite list chedara.
 5. Vratite u pećnicu 10 minuta na 200 stupnjeva da se sve zapeče, te servirajte uz matovilac i cherry rajčicu sa acetto balsamicom. Dobar tek.
  Vratite u pećnicu 10 minuta na 200 stupnjeva da se sve zapeče, te servirajte uz matovilac i cherry rajčicu sa acetto balsamicom. 
Dobar tek.
Karlo
Tko je Karlo? Pa on je osoba kojoj, kada sjedne u vaš lokal niti jedan detalj ne promakne i kao takav on je izvrsna osoba da ocjeni vaš lokal.

A da nešto komentiraš?