Brioche pecivo, Mason burger, Ivan Zidar
Eventi Gdje smo bili

Probali smo Mason burger i ostali očarani

Brioche pecivo by Ivan Zidar

Ivan Zidar je osoba koja stoji iza Mason Burgers & stuff projekta, franšize koja se po svemu sudeći počinje lagano širiti diljem Hrvatske.
Upitao sam ga kako je sve počelo, a on mi je ispričao kratku povijest Mason burgera, te kako je napravio savršeno brioche pecivo.

Kako Ivan voli pojesti dobar burger, a nigdje nije našao ono što bi ga zadovoljilo, odlučio je napraviti jedan po svom ukusu. Pola godine je radio, probavao, mijenjao recepture,a najviše vremena mu je uzelo pecivo za koje je htio da bude posebno. Dodao je još i to da je francusko brioche pecivo doradio nedavno tako da je povećao količinu maslaca i smanjio gramažu tijesta kako bi ga još više prilagodio veličini pljeskavice.

Podrži nas

Bio sam na prvom rođendanu Fakin craft bara, gdje je Ivan bio gost sa svojim burgerima. Probali smo burgere pripremljene posebno za rođendan.

Brioche pecivo, Mason burger, Ivan Zidar

I kakvi su ti Mason Burgeri?

Prvi burger “Mason Bear” dolazi u kombinaciji sa odležanom junetinom, pancetom, jajem na oko, kiseli krastavcima, zelenom salatom i BBQ umakom od piva i drugi.
Craft burger” dolazi sa odležanom junetinom (špricanom crnim pivom u odležavanju, točnije Crnom kraljicom), dimljenim sirom od kumica s Dolca, džemom od luka i crnog piva, majonezom od pancete i potočarkom.

Brioche pecivo, Mason burger, Ivan Zidar

Prvo što sam uočio bila je odlična prezentacija burgera koji dolazi na drvenom pladnju u koji je ugraviran logo Mason burgera, dok se na samim burgerima lijepo raspoznaje ono što je u njima.

Podrži nas

Pecivo je… “bomba”!
Lijepa rumena boja peciva savršenog izgleda i veličine (u odnosu na meso) mekano i nježno kao proljetni povjetarac, ukusno i točka. Nema potrebe da išta više pišem.

Brioche pecivo, Mason burger, Ivan Zidar

Meso, točnije junetina koja je odležavala 3 tjedna, raspoređena u pljeskavice od 180 g odlično pristaje u pecivo, ali ono što je mene očaralo je to da sam nakon dugo vremena osjetitio miris i okus junetine u ustima.
To je nešto što je u današnje vrijeme jako teško dobiti i moram reći: “Ivane hvala ti, savršeno je!”

Jedući burger (Craft burger) ne znam jesu li mi curile sline od različitih okusa ili su to bili sokovi iz mesa i umaka koji su se nalazili u burgeru.
Savršeno usklađeni okusi, savršeno pečeno, nježno začinjeno, sočno.
Ako imate priliku probati Mason burger moja preporuka je pojedite ga, nećete se razočarati. 

Karlo
Tko je Karlo? Pa on je osoba kojoj, kada sjedne u vaš lokal niti jedan detalj ne promakne i kao takav on je izvrsna osoba da ocjeni vaš lokal.

A da nešto komentiraš?