Foto: Luda kuhinja
Restoran Divlja baranja postao restoran Baraca
Gdje smo bili

Nema više restorana Divlja Baranja

Restoran Divlja baranja je postao restoran Baraca

Gdje u Zagrebu pojesti  šarana na rašljama? Nakon kratkog razmišljanja ništa mi nije palo na pamet pa idem upitati googla, a on meni odmah “idi u Restoran Divlja Baranja u ulici Donje Svetice 10, tamo imaš šaran na rašljama”. Vozeći se prema tamo razmišljam kako ću se sada ubiti u porciji fiš paprikaša, pa onda jedna pola šarana, prelivenog sa marinadom od češnjaka uf, još i sad mi cure sline.Po dolasku tamo uslijedio je veliki šok i nevjerica. Naime parkiram se i čitam reklamu na kojoj piše nekakav restoran Baraca. Ne vjerujem nego idem sjesti, pa ću pitati konobara što je sa restoranom Divlja baranja.

Reklama Baraca

Nakon što sam našao slobodan stol gdje mogu pratiti tko i što radi, dolazi konobar, te me nakon pozdrava upita što ću popiti. Iako nisam mislio piti pivo uz ribu koju sam imao u planu jesti, pitam ja njega: „Što imaš od piva?“ Uslijediše četiri riječi razočaranja Žuja, Osječko, Pan i mislim Karlovac. Nakon što sam uspio zadržati lice da ne napravi grimasu jer sam očekivao bar nešto od Crafta, rekao sam mu: “daj ti meni  napravi gemišt za početak”, na što mi je ponudio Iločku graševinu, a ja objeručke prihvatio.
Odmah sam ga upitao: Gdje je nestala Divlja Baranja?

Podrži nas

Jelovnik Baraca Divlja baranja

Gdje je restoran Divlja baranja?

Uz smiješak mi je objasnio kako je od veljače bila promjena vlasništva i brenda. Divlja baranja je preimenovana u restoran “Baraca“. Nakon toga moje oduševljenje pada u vodu jer listajući jelovnik vidim da je cijela kuhinja bazirana na roštilju na drveni ugljen i mesna jela. Nigdje šarana na rašljama kojeg sam toliko želio, no nešto je ipak ostalo jer u ponudi dnevnih jela imaju perkelt od soma i štuke, i fiš paprikaš za koje sam sad već izgubio volju.

 

Uz razne bifteke, teleće odreske i sl. odluka je pala na “Medaljone od svinjskog filea u redukciji od crnog vina i pekmeza od šljiva“, no konobar mi je rekao da toga nažalost više nemaju. Više nisam ni sam znao što bih pa sam odlučio uzeti “Punjeni lungić sa krumpir polama“. Svinjski file od kojeg rade medaljone i lungić su isti komad mesa, pa mi nije bilo jasno zašto nema medaljona pa pretpostavljam da su imali unaprijed napunjene lungiće. Kako sam došao sa suprugom ona je uzela ražnjiće od svinjetine i salatu od rikule i cherry rajčica.

Vinska karta Baraca Divlja baranja

Restoran Baraca nudi bogatu ponudu vina, ali nema craft piva

Kako ponuda piva nije nešto veličanstvena, zato je ponuda vina kao da ste u nekom vinskom podrumu. Vina imaju vlastiti šank u drugom djelu restoranu gdje možete otići sjesti i uživati u ponudi koju nude. Vinska karta je pretežno bazirana na ponudi Iločkih podruma: Graševina, Traminac, Chardonnay kojima se kreću cijene od 100 do 175 kn, ako ste dubljeg džepa tu su ista vina premium kvalitete sa pozicije Principovac od 350 do 750 kn. Također ako želite probati Traminac ledena berba koji se pio na kraljevskom vjenčanju ovih dana, to možete učiniti za 1100 kn.
Svakako bih još spomenuo Aždić, Krauthaker  i Josić Graševinu, Malvaziju Kozlović po cijenama od 80- 200 kn za butelju.

Podrži nas

Hrana odlična

Dok sam je pregledavao vinsku kartu došlo je jelo koje smo naručili 45 min prije, gužve nije bilo pa mi nije bilo jasno u čemu je problem, dok nisam vidio punjeni  lungić koji sam naručio.
Očekivao sam mali komad lungića koji je rastučen da izgleda kao papir, a dobio sam, mogu bez bojazni reći punjeni steak lungić debljine 3-4 cm, sočan, topi se u ustima, tu mi je postalo jasno zašto sam čekao tako dugo. Treba to ispeći da ne izgori, a da ostane sočan i kvalitetan kakav i treba biti kad je u pitanju lungić.

Punjeni lungić sa krumpir polama Svinjski ražnjići

Lungić je punjen kvalitetnom šunkom što se vidi kad sam ga prerezao, a ne podrigušom a’la mesni narezak  kako to obično biva u drugim restoranima.
Supruga je jela svinjske ražnjiće od vratine sa nećete mi vjerovati, domaćim pommesom kojeg sami rade. Cijene hrane su umjerene od 50 kn pa na više. Hrana je odlična za svaku pohvalu, samo vratite divljač i šarana sa rašlji, ne trebate se zvati Divlja Baranja da bi to imali! Jedina loša stavka koju sam našao (osim što nema šarana) je previše krumpir pola uz lungić. Ne znam je li uvijek tako velika, ali previše je.

Cijeli lokal je uređen u stilu vinskog podruma, sa detaljima stare pečene cigle i jako puno detalja, pa i samog šanka koji ima svoju vlastitu nadstrešnicu te ostavlja dojam kao da ste negdje u Baranji.

Zadovoljan sam bio i sa uslugom te profesionalnošću konobara koji nas je posluživao.
Konobar mi je na odlasku dodao kako jelovnik treba još doraditi i da imaju u planu ubaciti slatkovodne ribe i divljači što ako učine, mene imaju kao stalnog gosta!

Ispod fotografija pogledajte ocjenu koju je dobio restoran Baraca.

Baraca Zagreb Restoran Baraca Restoran Baraca Donje svetice Izgled restoran Baraca Vinski šank Baraca Restoran

Zadovoljan sam bio i sa uslugom te profesionalnošću konobara koji nas je posluživao.
Konobar mi je na odlasku dodao kako jelovnik treba još doraditi i da imaju u planu ubaciti slatkovodne ribe i divljači što ako učine, mene imaju kao stalnog gosta!

Kako sam ocjenio Restoran Baraca:

Prvi Dojam
Konobar (Urednost)
Ponuda Pića
Ponuda Hrane
Izgled i Okus Hrane
Brzina usluge
Cijena
Ljubaznost
Ponuda Craft Piva
Prosjek
 

Ocjenite ga i vi:

Prvi Dojam
15
Konobar (Urednost)
12
Ponuda Pića
13
Ponuda Hrane
15
Izgled i Okus Hrane
12
Brzina usluge
12
Cijena
12
Ljubaznost
10
Ponuda Craft Piva
10
Prosjek
  Učitavanje, molimo pričekajte yasr-loader

Karlo
Tko je Karlo? Pa on je osoba kojoj, kada sjedne u vaš lokal niti jedan detalj ne promakne i kao takav on je izvrsna osoba da ocjeni vaš lokal.

A da nešto komentiraš?