Izvor:Freepik
Pauza.hr Dobartek.hr Jelovnik.hr Naručivanje hrane putem interneta
Priče iz šanka i kuhinje

Naručivanje hrane putem interneta

Istražili smo koji je web servis najbolji za naručivanje hrane putem interneta

Na području Zagreba trenutno ima nekoliko web servisa pomoću kojih se može obaviti naručivanje hrane putem interneta. Mi smo odlučili testirati prva tri koja se pojavljuju nakon googlanja na pojam “dostava hrane”.
To su Pauza.hrJelovnik.hrDobartek.hr.

PAUZA.hr

Sami portal vrlo je pregledan i pri prvom dolasku na naslovnicu odmah odaberete kvart za koji tražite dostavu i pauza.hr vam izbacuje trenutno otvorene restorane koji su dostupni za naručivanje.

Podrži nas

Druga stvar koja mi se svidjela je prikazivanje restorana po kategorijama, gdje bez mnogo klikanja (točnije jednim klikom) možete izabrati one restorane koji imaju roštilj, vegeterijansku hranu, japansku kuhinju, kinesku kuhinju… ali isto tako možete odabrati i sortiranje prema načinu plaćanja, ocjenama korisnika vremenu dostave i to samo jednim klikom. Vrlo jednostavno i brzo za korištenje.

Često naručivana hrana je napomena koja stoji pored svakog jela kada se otvori restoran i pregledava jelovnik. Samim time možemo vidjeti koja se hrana najviše naručuje. Još jedna opcija koju sam primjetio je “Koja su danas nejčešće naručivana jela” što je zaista interesantna mogućnost koja može pomoći kada ne znate što bi ste jeli.

Način plaćanja: Gotovina, POS uređajem od restorana ili online putem pauza.hr

Podrži nas

JELOVNIK.hr

Pri prvom dolasku vrlo slična situacija kao i na pauzi.hr odmah odaberete kvart i prikazuju vam se restorani koji imaju dostavu na vašu adresu.

Također isto tako imamo i sortiranje prema vrsti kuhinje, i načinu plaćanja koji je nažalost samo gotovinom. To bi bilo to od sortiranja, priznajem kako bi bilo idealno dodati još neke mogućnosti poput vremena dostave i obavezno minimalne dostave.
Jedna sitnica koja me bode u oči i cijelo vrijeme mi skreće pogled je pozadinska fotografija. Vrlo je iritantna.

Razveselio sam se kad sam na registraciji ugledao opciju logiranja putem facebooka, no moje ushićenje kratko je trajalo, tipka nažalost ne radi, bar u mom slučaju. Nakon unosa podataka nisam se uspio registrirati ni ručnim unosom, u čemu je bio problem ne znam, pa sam otišao dalje na dobartek.hr.

DOBARTEK.hr

Priznajem da nisam očekivao nešto bolje od pauza.hr, ali sam pogriješio. Tu prvenstveno mislim na korisničko iskustvo. Iako ima skoro pa i iste mogućnosti kao i pauza.hr, servis za naručivanje dostave hrane dobartek.hr ima tipku za prijavu putem facebooka koja radi!

Tu su također najčešće naručivana jela u svakom restoranu, no iako nema što je danas najčešće naručivano opcije, postoji jedna koju nema pauza.hr, a to je izbornik po vrsti hrane koji koristi sidra i odmah vas vodi do odabrane vrste hrane.

Ovaj servis je jednostavan i brz, pregledan i moderan. Jedina mana koju ima dobartek.hr je način plaćanja samo gotovinom. Bilo bi idealno kad bi se dodala mogućnost plaćanja karticama.

OCJENE

Pauza.hr – 9/10

Jelovnik.hr – 5/10

Dobartek.hr – 8/10

Pauza.hr odnijela je pobjedu samo zbog načina plaćanja, ali ih u stopu prati dobartek.hr.

Karlo
Tko je Karlo? Pa on je osoba kojoj, kada sjedne u vaš lokal niti jedan detalj ne promakne i kao takav on je izvrsna osoba da ocjeni vaš lokal.

2 Replies to “Naručivanje hrane putem interneta

A da nešto komentiraš?