Foto: Luda kuhinja
Ekopark Kraš - Restoran Domaćica
Gdje smo bili

Ekopark Kraš – Restoran Domaćica

Izlet u Ekopark Kraš i ručak na jezeru u restoranu Domaćica

Nekoliko kilometara od Pisarovine, u mjestu Bratina smjestio se Ekopark Kraš. Okružen prirodom, čistim zrakom, i onim najbitnijim tišinom bez buke automobila, i smoga, Ekopark Karš pruža mogućnost da se za manje od pola sata vožnje od Zagreba odmorite od stresa uz izležavanje na travi, gledanje domaćih životinja, pa i ribolovom na jezeru u krugu parka.

Također možete iznajmiti neki od bungalova i u njemu ostati nekoliko dana kako bi napunili baterije u netaknutoj prirodi. No ja bih se ovim putem posvetio recenziji restorana Domaćica koji je dobio ime po svepoznatim kolačićima Domaćica od Kraša.

Podrži nas

Ekopark Kraš Terasa Restoran Domaćica Ekopark kraš jezero2 Ekopark kraš jezero

Restoran Domaćica

Restoran Domaćica me je prije nekakvih dvije godine razočarao kad smo bili na nedjeljnom izletu i ručku. Bio je postavljen švedski stol gdje se vjerojatno prodavalo ono što je ostajalo od svadbi koje također organiziraju.

Kako sam ovaj puta bio skeptičan pri odluci da odemo na ručak, ali glad je bila ta koja je odnijela pobjedu, u restoranu me je dočekalo ugodno iznenađenje.
NEMA ŠVEDSKOG STOLA!! Jela se rade po narudžbi i na naš upit konobara da gdje je švedski stol rekao nam je da stvarno dugo nismo bili i da su odustali od te priče, vjerojatno sa razlogom.

Restoran Domaćica ima Domaći kruh i sočnu Teletinu ispod peke

Ponuda hrane za Restoran Domaćica u Ekoparku Kraš je, mogu reći tipična za naše podneblje, a kad smo ulazili u restoran primjetio sam u odvojenoj vanjskoj pečenjari zvono od peke još prekriveno žarom.

Podrži nas

 

Sjeli smo na terasu koja se proteže iznad jezera gdje ribiči pokušavaju uloviti nešto ribe i pogled na patke koje mole klince sa terase da im bace nešto kruha. Terasa je poprilično velika i po nekakvoj mojoj okvirnoj procjeni na istu stane cca 150 osoba.
Na urednom stolu uz rub terase dočekao nas je jelovnik, koji je uklopljen u cijelu priču te je napravljen od drveta.

Jelovnik Ekopark Kraš

Većina mesnih jela je bazirana na roštilju na drveni ugljen, Ražnjići, Pileći batak i zabatak, Vratina, Pljeskavice, Pileći file. Cijene se kreću od 40 kn do 50 kn s tim da se mora uzeti prilog sa strane pa cijena jednog jela ispadne nekakvih 60 – 65 kn.

 

Naručio sam Teletinu ispod peke koja je baš to bila, jer nije ono zvono sa početka priče tamo kako ukras. Teletina je bila sočna, ljepljiva baš onako kako treba biti, a krumpir koji je poslužen uz nju ukusan i ne prezačinjen tako da ga se može dati i maloj djeci. Cijena porcije ovog čuda kojeg sam jedva riješio bila je 80 kn.

Teletina ispod peke Ekopark kraš

Svakako bih pohvalio još topli kruh koji sami peku, iako mi je konobar rekao da ponekad zna biti i kupovnog kruha, ali najčešće je to njihov domaći. Cijenim takvu iskrenost!

Ponuda pića i cjenik

Kao ljubitelju piva ovakvo mjesto zaslužuje, osim industrijskih piva koja su u ponudi po cijenama od 12 kn – 18 kn, ponudu i craft piva kojih nema ni u tragovima, a savršeno bi se uklopile u cjelokupnu priču Ekoparka Kraš.

Na izbor ima i nekoliko kvalitetnih buteljiranih vina: Malvazija Kozlović 170 kn, Pošip Stina 350 kn, Rajnski rizling Korak 220 kn, ili bijelo rinfuzno vino 2 dcl za 12 kn.

Cjenik Ekopark Kraš Cjenik Ekopark Kraš 4 Cjenik Ekopark Kraš 3 Cjenik Ekopark Kraš 1 Cjenik Ekopark Kraš 2

Usluga i osoblje

Kako sam već gore pohvalio konobara, isto se odnosi i na ostatak osoblja kojeg ima dosta s obzirom na već zahuktanu sezonu i nedostatak radnika po ostalim ugostiteljskim objektima po Zagrebu. Usluga je brza, a osoblje uredno uslužno.

Toalet koji je najčešće ruglo restorana, u ovoj priči je čist uredan i miriši.

Ako želite provesti odmor u prirodi, odvesti klince da vide domaće životinje, dobro se pojesti svakako bih vam preporučio odlazak u Ekopark Kraš i ručak u restoranu Domaćica.

Kako sam ocjenio Ekopark Kraš:

Prvi Dojam
Konobar (Urednost)
Ponuda Pića
Ponuda Hrane
Izgled i Okus Hrane
Brzina usluge
Cijena
Ljubaznost
Ponuda Craft Piva
Prosjek
 

Ocjenite ga i vi:

Prvi Dojam
7
Konobar (Urednost)
5
Ponuda Pića
8
Ponuda Hrane
8
Izgled i Okus Hrane
8
Brzina usluge
5
Cijena
6
Ljubaznost
7
Ponuda Craft Piva
6
Prosjek
  Učitavanje, molimo pričekajte yasr-loader

Karlo
Tko je Karlo? Pa on je osoba kojoj, kada sjedne u vaš lokal niti jedan detalj ne promakne i kao takav on je izvrsna osoba da ocjeni vaš lokal.

A da nešto komentiraš?