Što rade konobari? Zašto lagati budućeg poslodavca? kako dobiti posao kao konobar
Priče iz šanka i kuhinje

Kako dobiti posao kao konobar?

Nemam iskustva u ugostiteljstvu, ali hoću raditi?

Još jedna priča ovog puta dolazi iz šanka. Došao je mladić(30) na razgovor za posao kao konobar.
Nakon kratkog upoznavanja upitali smo ga gdje je radio do sada?
Hotel Esplanada kao konobar, sezonac kao konobar i u još kojem restoranu u Zagrebu. Što nam se odmah svidjelo jer tražimo konobara sa iskustvom koji zna sa tanjurima, gostima i hranom.

Što rade konobari?

Kroz par dana smo ga pozvali na posao i zaposlili, očekivajući od njega da zna sve, imao je visoko postavljenu letvicu. Sve dok nije došao u kuhinju i morao odnijeti juhu u zdjelici do stola gosta koji ju je naručio. Došao je do zdjelice i gledao u nju pa upitao kuhara kako da to odnese do stola?  Kuhar mu je rekao na podtanjuru te je on stavio zdjelicu na tanjur bez salvete ispod (a bila mu je kraj podtanjura spremna) i krenuo van pa mu je juha iskliznula sa tanjura i prosula se.
Zar je teško pogledati što rade konobari?

Podrži nas


Između ostalog radio je u drugim restoranima pa je to trebao već znati da se ispod zdjelice u kojoj se bilo što nosi na podtanjuru stavlja salveta, ubrus ili bilo što drugo da ne klizi po tanjuru, naročito ako se nosi više zdjelica.
No nešto još zanimljivije je bilo to što čovjek koji je radio u silnim restoranima ne zna nositi više od dva tanjura.

Zašto lagati budućeg poslodavca?

Zašto na razgovoru za posao jednostavno ne kažete ono što znate raditi i ono što ne znate. Zašto lagati budućeg poslodavca kada će on prije ili kasnije skužiti znate li ili ne znate raditi.

Kako dobiti posao kao konobar?

Budite ono što jeste na razgovoru za posao i imate daleko veće šanse od gore navedenog čovjeka. Ako niste radili u restoranu, radije recite da ne znate raditi i nikad niste radili sa tanjurima i prije će vam netko objasniti način rada nego kada kažete da znate  ane prodavati priče da ste radili na kruzerima ili ne znam gdje već.

Podrži nas

Karlo
Tko je Karlo? Pa on je osoba kojoj, kada sjedne u vaš lokal niti jedan detalj ne promakne i kao takav on je izvrsna osoba da ocjeni vaš lokal.

One Reply to “Kako dobiti posao kao konobar?

A da nešto komentiraš?